25-07-2012

Beauty Tips voor een Dagje Strand


Met dit lekkere weer haast iedereen zich naar het strand, op zoek naar verkoeling. Maar hoe zorg je ondanks al het zand, de zon en het zoute water dat je er nog een beetje goed uit ziet? Hieronder wat beauty tips voor een lekker stand dagje.

Vooraf

Zonnebrandcrème
Overbodig om te zeggen maar doe wel voorzichtig in de zon. Een verbrandde, rode huid vindt niemand mooi. Let erop dat de zonnebrandcrème die je gebruikt niet over datum is. De werking van zonnebrandcrème verzwakt enorm na verloop van tijd en na een jaar kan je deze meestal niet meer gebruiken. Als je olie gebruikt zorg dat wel dat je een handdoek onder je hebt liggen wanneer je in een strandstoel of op een bank gaat zitten. Voor je het weet heb je allemaal vlekken op de stoelen of de tuinmeubels. Hetzelfde geld voor schoenen en slippers. Ook hier kunnen zonnebrand op komen en vooral bij leren en suède schoenen kan dit voor vervelende vlekken zorgen.

Make-up
Na dat je de zonnebrandcrème hebt opgedaan kan je je gaan opmaken. Wacht wel eerst 20 minuten zodat de zonnebrandcrème volledig is ingetrokken. Een foundation is eigenlijk overbodig, zeker als je al een beetje gebruinde huid hebt. Wil je perse niet de deur uit zonder, kies dan voor een waterproof foundation. Eigenlijk heb je op het strand niet zoveel make-up nodig. Zorg wel dat je je wenkbrauwen mooi epileert een  beetje accentueert. Door de zon kunnen deze wel eens een beetje verbleken. Een klein beetje waterproof mascara zorgt ervoor dat je wimpers mooi, vol ogen. Warm weer droogt je wel uit dus zorg dat je veel drinkt en scrub af en toe je lippen. Gebruik vervolgens een lekker glanzende lippenstift of gloss. Felle kleurtjes staan vaak mooi op een gebruinde huid.


Haar lotion
Een dagje strand heeft een groot effect op je haar. Zoals iedereen weet droogt je haar uit en als je niet goed oplet veranderd je glanzende haar in een groot bos touw. Zorg er daarom voor dat je eerst een beschermingslaagje aanbrengt. Niet alleen je huid heeft dit nodig maar ook je haar. Gebruik een product met een spf filter of desnoods een zonnebrandcrème. Daarnaast is het zoute zeewater funest voor je haar. Steek je haar op en probeer zo min mogelijk onder water te gaan. Wanneer dit wel gebeurt spoel dan je haar zo snel mogelijk uit onder de douche.

Tijdens

Blijf smeren
De werking van zonnebrandcrème verzwakt na een uurtje of twee, dus zorg ervoor dat je een fles hebt meegenomen zodat je jezelf nog een keer kan insmeren. Als je wil gaan zwemmen, wacht dan even totdat de crème is ingetrokken.

Blijf frisse drankjes drinken
In de warmte kan je uitdrogen, dus zorg ervoor dat je blijft drinken! Warm water uit een flesje is niet bepaald lekker (ja, ik weet dit uit ervaring :P), dus neem eventueel een koelbox mee, of gewoon geld om wat te kopen.

Eet de nodige lekkere dingen
Je hoeft heus niet non-stop chips te eten, maar neem wat boterhammen/crackers mee of koop een lekker ijsje. Mocht je vleeswaren op je boterham doen, doe die broodjes dan in de koelbox, anders 'bederft' het.

Achteraf

Douchen
Zo, je bent thuis. Zoals eerder in dit artikel al vermeldt werd kun je het beste meteen het zeewater van je afspoelen. Je haar kan uitgedroogt zijn, dus gebruik een lekker haarmasker! Neem gewoon de tijd, lekker relaxed.

And once again, smeren!
Maar dit keer niet met zonnebrandcrème, smeer jezelf lekker in met een fruitige bodybutter of een verfrissende aftersun lotion. 

(bron foto's - tumblr)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...